Nu kan du anmäla dig till Industridag Östergötland

Torsdagen den 10 oktober är du välkommen till Motala. Årets tema är Industrin och våra unga leder vägen till en hållbar framtid.

Vi kommer att hålla till i Folkets hus och bussar tar oss ut till näraliggande företag för att vi ska få träffa deras medarbetare och få möjlighet att lära känna industrin lite närmare. Under dagen väntar intressanta, valbara seminarier om bland annat:

  • Hur ser Industrins kompetensbehov ut kommande tre åren? Lyssna till Jesper Hedin från Industriarbetsgivarna.
  • Industrin skapar en hållbar framtid. Möt Holmen och Tekniska verken.
  • Så kommer AI påverka industrin, Gustav Wiel-Berggren, Teknikföretagen.
  • Världens största sorteringsanläggning för plastförpackningar, Mattias Philipsson, VD för Svensk Plaståtervinning.
  • Framtidsfrön och Jobbcirkus om kreativa utmaningar och arbetet med framtida yrkesval för elever på grundskolan.
  • Yrkesutbildning för en hållbar framtid. Träffa Teknikcollegecertifierade gymnasieskolor som utbildar framtidens medarbetare.
  • När forskning blir till ny utbildning och hur LiU hjälper industrin att driva hållbarhet genom nya kunskaper.
  • Mångfald och inkludering inom industrin. Mimmi Alladin, Arlaplast

Huvudföreläsare under dagen är Dr Ulrika Sultan som kommer prata om Inkluderande utbildning i teknik och industri: Nyckeln till en hållbar framtid.

En viktig del av Industridag är också att mötas och skapa nya kontakter. Dagen kommer därför att innehålla mässa, fikamingel, gemensam lunch med tid för nätverkande.

Målgruppen för dagen är rektorer, lärare, studie- och yrkesvägledare, utbildningschefer, skolpolitiker och skoltjänstepersoner inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, samt arbetsförmedlare. Och givetvis deltagare från industri- och teknikföretagen och övriga intressenter så det finns stora möjligheterna att skapa nya kontakter och utbyta erfarenheter.

Platserna är begränsade så anmäl dig så snart som möjligt! Dagen bekostas av våra finansiärer och är kostnadsfri för deltagarna. Mer detaljerat program och info kommer att publiceras löpande på www.industridag.se. I början av september kommer du ges möjlighet att önska vilket företag som du vill besöka samt välja seminarium.

Välkommen till Industridag Östergötland – initiativet som skapar samverkan mellan kommuner, skolor, industri- och teknikföretagen i regionen!

Anmäl dig här senast den 6 sept!